Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Vedno več iskalcev zaposlitve se dandanes zanima za dela v tujini. Razlogov za odhod od doma in zaposlitev v tujini je več, najsi bo to želja po nečem novem, po novih delovnih izkušnjah, možnostih večjega zaslužka, ali pa mešano lastništvo podjetij, zaradi katerih zaposleni v multinacionalkah krožijo po državah, kjer imajo le-te svoje poslovne enote; v vseh omenjenih primerih se je pri trenutnem oz. bodočem delodajalcu dobro pozanimati o delovnih pogojih, ki veljajo za željeno delo v tujini.

Predvsem moramo biti pozorni na to, če nam oglasi za delo v tujini ponujajo informacije v zvezi z vrsto zaposlitve, torej opisom delovnega mesta, vrsto pogodbenega razmerja, trajanje zaposlitve v tujini, informacije v zvezi z zdravstvenim zavarovanjem ter morebitno pomočjo pri iskanju nove namestitve ter tudi glede zahtev o znanju tujih jezikov oz. predložitvijo jezikovnih certifikatov. V kolikor le-tega ni mogoče razbrati z oglasa za prosta dela v tujini, je najbolje če se obrnemo na navedeno kontaktno osebo oz. direktno na ponudnika zaposlitve.

V kolikor nismo prepričani, če je zaposlovanje v tujini za nas zares primerno, npr. zaradi pomislekov glede dolge odsotnosti od doma, se lahko najprej odločimo za poletno delo v tujini in na ta način preizkusimo, kako na nas vpliva sprememba domačega okolja. Prav tako lahko v času opravljanja poletnega dela, prosta delovna mesta v tujini iščemo iz tujine, torej na licu mesta, kar je za iskanje zaposlitve v tujini prav gotovo prednost, saj se tako lahko takoj odzovemo na morebitne službene razgovore. Z vsemi temi informacijami v mislih se torej želja ''najdi delo v tujini'' lahko hitro spremeni v realnost.