Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Ljubljana, slovenska metropola ponuja iskalcem zaposlitve številne zaposlitvene priložnosti oziroma delo v Ljubljani na najrazličnejših področjih. Kot se za glavno mesto spodobi je v kraju zelo razvit turizem. Mesto ponuja letno več kot 10.000 kulturnih prireditev, od tega kar 10 mednarodnih festivalov, ki tako skrbijo ne le za privabljanje domačih in tujih turistov ter s tem za zaposlitev v Ljubljani na področju turizma, temveč zaradi svojega kulturnega programa omogočajo zaposlitev tudi številnim kulturnim delavcem.

Kadar pomislimo na prosta delovna mesta v Ljubljani, ne moremo mimo omembe sedežev številnih uspešnih podjetij, kateri se nahajajo prav v glavnem mestu. Prav tako ima v mestu svoj sedež tudi Ljubljanska borza ter Univerza v Ljubljani in številni znanstveni inštituti, ki skrbijo za razvoj znanosti in tudi s tem pripomorejo k večanju delovnih mest. ‘‘Zaposlitev Ljubljana‘‘ pa je pojem, katerega povežemo tudi z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana, ki nudi zaposlitev in prosta delovna mesta številnim ljudem iz zdravstvene stroke.

Tivoli, Živalski vrt, Ljubljanski grad, Stožice, Narodna galerija, Kongresni trg, Trmostovje, Prešernov trg so le nekatere izmed znamenitosti, ki tako poskrbijo, da se v Ljubljano turisti tudi radi vračajo in se s tem tudi ohranjajo delovna mesta.