Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Največji delež Slovencev, ki se odloči za zaposlitev v tujini, se odpravi na delo v Avstrijo. Glavni razlog za to je seveda geografska bližina. Prav tako je tu tudi nizka stopnja brezposelnosti v Avstriji, ki je država z najnižjo stopnjo brezposelnosti v Evropski uniji, v letu 2014 je bila le-ta v povprečju 5 %. Posebno delovno dovoljenje za državljane EU v Avstriji ni potrebno. Privlačen je tudi višji življenjski standard ter posledično višje plače. Delavci so dobro zaščiteni z avstrijsko delovno zakonodajo, pravni sistem je v Avstriji stabilen in ni podvržen pogostim spremembam.

V Avstriji najpogosteje iščejo izobražen kader in sezonske delavce. Sektorji v katerih primanjkuje največ delavcev so naslednji: gospodarske storitve, IT, gradbeništvo in industrija, gostinstvo in turizem, zdravstvo in socialne storitve. Avstrijska država predvideva, da se bo potreba po delavcih v prihodnjih letih še povečevala. Veliko sredstev je zato namenjenih aktivni politiki zaposlovanja, predvsem tujcev, žensk in starejših oseb z ovirami pri zaposlitvi.

Obstajata dve vrsti ljudi, ki se zaposlijo v Avstriji. Dnevni migranti, ki živijo relativno blizu meje in se vsak dan vozijo na delo v Avstrijo ter migranti, ki se v Avstrijo preselijo.

Velika prednost pri iskanju dela v Avstriji je znanje nemškega jezika. Iskalci zaposlitve v Avstriji pogosto pred iskanjem dela obiskujejo obnovitvene oz. začetne tečaje nemškega jezika. Znanje nemškega jezika pa ni predpogoj za delo, saj obstajajo tudi dela, za katera zadošča že znanje angleškega jezika. Poleg znanja nemščine pa je pomembna še pridobljena izobrazba, izkušnje, posebna znanja in osebnostne lastnosti. S priznavanjem oz. nostrifikacijo slovenske izobrazbe v Avstriji praviloma ni težav.

Največ iskalcev zaposlitve v Avstriji je mlajših od 35 let, to so predvsem mladi diplomanti, ki iščejo svojo prvo zaposlitev in v Sloveniji ne najdejo prave priložnosti.

Zaposlitev24 ponuja veliko izbiro oglasov za zaposlitev za delo v Avstriji.