Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Zasavska regija, ki je hkrati najmanjša statistična regija v Sloveniji in druga najgosteje poseljena statistična regija, obsega samo tri občine: Hrastnik, Trbovlje ter Zagorje ob Savi.

Zaradi naravnogeografskih danosti je regija tradicionalno usmerjena v industrijske dejavnosti, predvsem v rudarstvo in predelovalno industrijo, kot npr. v proizvodnjo električnih naprav, nekovinskih mineralnih izdelkov ter kovinskih izdelkov, katere ustvarjajo tudi največ prostih delovnih mest v Zasavju. Tem sledijo dejavnosti v zdravstvu in izobraževanju. Hkrati pa je v regiji močno prisotna tudi proizvodnja cementa, apna ter betonskih izdelkov. Zaposlitev v Zasavju pa ponujajo tudi steklarstvo, kemična, elektro ter lesna industrija.

V regiji skozi katero teče reka Sava ter se na obe njeni strani širi Posavsko hribovje pa rudarstvo ponuja zaposlitvene možnosti tudi s turističnega vidika, saj kraji v tej okolici pričajo o skoraj 200 let stari knapovski tradiciji. Pohodnikom pa zanimivo turistično točko zagotovo predstavlja Kum oziroma Zasavski Triglav, kot ga zaradi njegove izstopajoče višime od okoliškega gričevja imenujejo domačini.

Med najbolj iskane poklice v Zasavju takos spadajo inženir strojništva, tehnik strojništva, elektroinštalater, zdravnik, strokovnjak za vzgojo in izobraževanje oseb s posebnimi potrebami ter strokovni sodelavec za zdravstveno nego.