Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Drugo najmanjšo slovensko regijo, v katero spadajo občine Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško ter Sevnica, zaznamujeta bogata naravna in zgodovinska dediščina. Na območju, kateremu je dala ime naša najdaljša reka – reka Sava, natančneje v kraju Krško, sta namreč včasih živela tudi dva izmed najpomembnejših predstavnikov slovenskega literarnega ustvarjanja oziroma zgodovinopisja. Krško, ki je danes pomembno indurstrijsko mesto in v katerem obratuje edina jedrska elektrarna na slovenskem, sta v preteklosti domovala Primož Trubar, avtor prve slovenske knjige ter Janez Vajkard Valvasor, avtor enega izmed najpomembnejših znanstvenih del o Kranjski, Slava vojvodine Kranjske.

Nadalje velja za pomembno kulturno središče tudi Kostanjevica na Krki, eno izmed najstarejših slovenskih mest, ki je razpoznavno predvsem po tem, da leži na otoku pod hribovjem Gorjanci, katerega je skozi zgodovino oblikovala prav reka Krka. Mesto, ki se med drugim lahko ponaša s prvo slovensko kiparsko razstavo na prostem, Formo vivo, so včasih poznali tudi pod imenom "dolenjske Benetke", saj je bilo zaradi pogostih poplav gibanje po mestu mogoče le s čolni. Od kulturne dediščine pa je prav tako potrebno omeniti še Kostanjeviški grad, na katerem si obiskovalci lahko ogledajo galerijo Božidarja Jakca.

Vsem ljubiteljem vodnih aktivnosti ter termalnega razvajanja pa je zagotovo poznano ime Terme Čatež, eno izmed najmodernejših slovenskih termalnih zdravilišč, ki leži le nekaj kilometrov stran od Brežic, ki so med glasbenimi sladokusci poznane predvsem po vsakoletnem tradicionalnem festivalu stare glasbe, Festival Brežice.

Spodnjeposavska regija je zaradi svoje geografske lege poznana tudi zaradi kmetijstva ter vinogradništva. Domača vina ter kulinarične dobrote je tako najbolje preizkusiti kar v kakšnem izmed neštetih vinogradov, ki ležijo na eni izmed tamkajšnjih vinskih cest.

Čeprav omenjene kulturne ter naravne znamenitosti poskrbijo za prenekatera prosta delovna mesta v Posavju, pa je največja ponudba zaposlitev v Posavju še vedno v predelovalnih dejavnostih, kot npr. v proizvodnji kovinskih izdelkov, v proizvodnji strojev in naprav, v popravilu in montaži strojev in naprav, ipd. Tako med najbolj iskane poklice v zadnjih letih spadajo predvsem prodajalci, strugarji, štukaterji, varilci, orodjarji, monterji, inženirji elektrotehnike ter upravljalci strojev.