Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Pomurska regija, ki je med dvanajstimi statističnimi regijami v državi najbolj ravninska ter kmetijska, se razteza na severovzhodu države in obsega kar 27 občin, med katerimi so najbolj poznane Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice ter seveda po njenem osrednjem mestu Murski Soboti.

Zaradi geografske lege ter ugodnega podnebja je za to regijo značilen velik delež intenzivnega kmetijstva. Hkrati pa se v zadnjih letih najhitreje razvija panoga turizma, saj naravne značilnosti območja omogočajo predvsem zdraviliški turizem ter kmečki turizem ob vinskih cestah. Tako zaposlitev v Pomurju omogočajo številne terme, kar pomeni prosta delovna mesta predvsem za iskalce zaposlitve s sledečimi poklici: fizioterapevt, reševalec iz vode, maser in podobnimi. V toplicah pa se najde zaposlitev tudi za iskalce delovnega mesta natakar in kuhar.

Obilo možnosti za razvoj turizma in posledično povečanja števila prostih delovnih mest v Pomurju, ponuja tudi reka Mura, na kateri je turistično zanimiv predvsem še delujoč plavajoč Babičev mlin ter brod na Muri. Regija, predvsem občina Gornja Radgona pa je poznana tudi po izvrstnih vinih in posledično tudi vinskih kleteh, ki ponujajo odlične možnosti za nadaljni razvoj vinogradništva. Turizem, v obliki lovskega turizma, zdravilišča, goric, kmečkega turizma s tradicionalnimi elementi kot npr. klopotcem, predstavlja torej eno izmed dveh glavnih panog, ki ponujata zaposlitev v Pomurju. Poleg omenjenega kmetijstva oziroma poljedelstva, pa se je v zadnjih letih povečalo povpraševanje po delu tudi v trgovini, gostinstvu, zdravstvu in socialnem varstvu, skladiščenju ter prometu.