Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Gospodarsko najbolj razvito regijo v državi sestavlja 26 občin: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova – Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Logatec, Log – Dragomer, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice ter Vrhnika.

Središčna ter najgosteje naseljena regija v Sloveniji se lahko pohvali z dobro prometno povezanostjo v vse smeri, kar zagotovo pripomore k temu, da ima pestro gospodarsko strukturo in je tako tudi največja po številu gospodarskih družb ter številu zaposlenih.

Veliko prostih delovnih mest v osrednji Sloveniji zagotovo ponuja turizem, saj slovenska prestolnica ponuja raznovrstne možnosti zabave, tako za domače, kot tudi za tuje turiste. Ljubljanski grad, Tromostovje, Prešernov trg, Metelkova mesto, glasbeni festivali, Križanke, Park Tivoli, staro mestno jedro so le ene izmed turističnih točk oziroma atrakcij, ki ponujajo možnost zaposlitve tako gostincem, kot tudi turističnim vodičem oziroma strokovnjakom na kulturnem področju.

Večina prebivalstva je tako v tej regiji zaposlena v storitvenih dejavnostih, kot so trgovina, predelovalne dejavnosti, javna uprava, strokovna, tehnična in znanstvena dejavnost ter dejavnost v izobraževanju. Tako so najbolj iskani poklici v zadnjih letih sledeči: kemik, inženir elektrotehnike, zdravnik, strokovnjak za zdravstveno nego, zobozdravnik, tehnik za strojništvo, tesar, varilec, strugar, farmacevt, kuhar ter fizioterapevt.