Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Obalno-kraška regija, edina obmorska regija na slovenskem, obsega vsega skupaj osem občin: Ankaran, Divača, Hrpelje - Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana. Naravne ter kulturne danosti tudi tej regiji omogočajo ogromno možnosti v razvoju turizma in s tem povezanih prostih delovnih mest na obali.

Obala oziroma Piran, Izola in Koper vabijo obiskovalce s svojimi srednjeveškimi jedri, Sečoveljske soline kličejo navdušence nad starimi običaji, Lipica ponuja ogled plemenitih Lipicancev, ljubitelje kraških jam vabijo na ogled Škocjanske jame oziroma najstarejša evropska turistična jama – Vilenica pri Divači. To so le nekatere izmed znamenitosti, ki privabljajo tako domače, kot tudi tuje turiste in tako poskrbijo za zaposlitev na obali.

Večini vseh delovno aktivnih prebivalcev te regije zaposlitev ponujajo storitvene dejavnosti, znotraj katerih največ delovnih mest ponuja trgovina, poslovne storitve, promet, gostinstvo in seveda turizem. Na področju prometa tako pomembno vlogo igra predvsem Luka Koper, ki nudi možnosti za delo za veliko domačinov.

Največje povpraševanje po prostih delovnih mestih tako tudi v zadnjih letih ostaja predvsem iz področja turizma, saj med najbolj iskane poklice spadajo: prodajalec, natakar, kuhar, čisitlec, voznik tovornjaka in zidar.