Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Novo mesto oziroma mesto situl, kot so metropolo Dolenjske poimenovali privrženci arheoloških najdb, se lahko pohvali s pestro zgodovinsko dediščino. O tem pričajo tudi številne najdbe s tega območja, predvsem z obdobja starejše železne dobe, ki so mesto postavile tudi na zemljevid pomembnih evrposkih arheoloških najdbišč, tako da se delo v Novem mestu najde tudi na tem področju.

Mesto, ki je bilo ustanovljeno l. 1365, ko mu je avstrijski vojvoda Rudolf IV. podelil mestne pravice, leži v središču gričevnate dolenjske pokrajine, katero obkroža reka Krka. Ena izmed glavnih dejavnosti, ki nudijo zaposlitev v Novem mestu je farmacevtsko-kemijska dejavnost oziroma podjetje Krka, mimo katerih zagotovo ne moremo, ko imamo v mislih besedno zvezo "zaposlitev Novo mesto".

Zaradi svojih naravnih danosti, dolina reke Krke za nekatere namreč predstavlja eno izmed najlepših slovenskih rečnih dolin, svojih kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, pri katerih velja omeniti predvsem gradove, se prosta delovna mesta v Novem mestu ponujajo tudi v gostinstvu ter turizmu.