Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Notranjsko-kraška regija, ki pokriva območje občin Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, Cerknica, Bloke in Loška dolina je najredkeje poseljena regija v državi. Poznana je predvsem zaradi svojih naravnih značilnosti in posledično tudi turizma, ki ji ga omogočajo le-te.

Med največje turistične atrakcije, znane po celem svetu zagotovo spada Postojnska jama, ki že več kot sto let v svoje podzemne rove vabi številne turiste, ki lahko poleg presunljivih kamniških tvorb občudujejo tudi edinega jamskega vretenčarja na stari celini, človeško ribico oziroma Proteus anguinus.

Zraven Križne jame ter naravnega mostu v Rakovem škocjanu pa velja omeniti še vsaj enega izmed naravnih čudes kraškega sveta, namreč Cerkniško jezero. Presihajoče jezero, je med prvimi na svetu raziskal prav slovenski zgodovinopisec Janez Vajkard Valvasor in je v mesecih, ko je polno vode, tudi največje jezero na slovenskem. Kras ponuja tako raznovrstne možnosti za domače in tuje turiste, kar pa odpira tudi številna delovna mesta na področju turizma, od turističnih vodičev, do del v gostinstvu in v obrtni stroki.

Kar 70 odstotkov celotnega območja je prekritega z gozdom, kar pomeni da ima regija velik potencial za nadaljni razvoj lesne industrije oziroma vsega, kar je povezano z lesom. Prav tako pa so za regijo pomembna tudi podjetja, ki se ukvarjajo s predelavo in obdelavo kovin in tako ponujajo delovna mesta na Notranjskem oz. v celotni regiji. V zadnjih letih so tako med najbolj iskane poklice na tem območju spadali inženir strojništva, izolater in livar. Velika potreba pa se je pokazala tudi po zaposlovanju v vzgojno-izobraževalnem sektorju, kjer so bili najbolj iskani vzgojitelji in pomočniki vzgojiteljev predšolskih otrok ter strokovnjaki za vzgojo in izobraževanje oseb s posebnimi potrebami. .