Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Mesto, ki leži na severovzhodu države, se lahko ponaša s svojimi termalnimi vrelci, ki mu omogočajo turizem termalnih zdravilišč in s tem skrbijo za zaposlitvene možnosti domačinov oziroma za prosta delovna mesta v Murski Soboti. Murska Sobota pa ni samo središče turističnega okolja naravnih termalnih zdravilišč, temveč tudi mesto, ki je poznano po svoji odprtosti oziroma strpnosti. V kraju imajo svoj hram namreč številne verske skupnosti, posluh za raznolikost pa se kaže tudi v številu festivalov in prireditev s ponudbo raznovrstnega programa in tudi gastronomskih dobrot, kar privabi v mesto številne domače in tuje turiste ter tudi na ta način poskrbi za zaposlitev v Murski Soboti.

Ko pa pomislimo na "zaposlitev Murska Sobota" pa ne moremo mimo nekdaj zelo razvite tekstilne industrije, kateri glavni predstavnik podjetje Mura še danes nudi delo v Murski Soboti ter mimo omembe razvoja nove obrtno-industrijske cone, ki bo tako nudila tudi nove zaposlitvene priložnosti prebivalcem mesta ob Muri.

Prav tako velja tukaj omeniti še dejavnosti številnih kulturnih društev oziroma mladinskega kluba, ki v kraju izvaja dejavnosti neformalnega izobraževanja, informiranja in svetovanja, razvedrilnih dejavnosti itd. ter tudi tako pripomore k razvoju mesta.