Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Maribor, drugo največje mesto v Sloveniji, ki ga nekateri kličejo tudi štajerska metropola, se ponaša z bogato industrijsko zgodovino, za katero je bila zaslužna predvsem izgradnja južne železnice od Dunaja do Trsta l. 1846, ki je mestu prinesla hiter industrijski razvoj.

Prej majhno srednjeveško mesto, ki ga je do takrat s preostalim delom Evrope povezovala predvsem reka Drava, se je tako še bolj prometno odprlo stari celini, kar je povzročilo tudi širitev samega mestnega jedra izza srednjeveškega mestnega obzidja oziroma izza zasnove starega dela mesta imenovanega Lent.

Nadaljno burno zgodovinsko dogajanje, predvsem za časa prve svetovne vojne in Rudolfa Maistra, je kraju prineslo močno tekstilno industrijo, katera je svoj razcvet doživela tudi ob koncu druge svetovne vojne in s tem tamkajšnjim prebivalcem zagotovila številna nova delovna mesta. Po zatonu industrijske dejavnosti pa lahko delavci oziroma iskalci zaposlitve delo v Mariboru oziroma nove zaposlitvene priložnosti v današnjem času iščejo predvsem v hitro razvijajočem se turizmu ter drugih storitvenih dejavnostih. Pohorje, Ljudski vrt, staro mestno jedro oziroma Lent, Stara vinska trta, Zlata lisica, je le nekaj znamenitosti, ki poskrbijo za tamkajšnje pestro dogajanje in so l. 2012 pripomogle k izboru mesta kot Evrospke prestolnice kulture ter tudi tako poskrbela za prosta delovna mesta v Mariboru. Če imamo tako v mislih besedno zvezo ‘‘zaposlitev Maribor‘‘, pa ne moremo mimo omembe nekaterih nacionalnih institucij, ki imajo svoj sedež prav tukaj in tako skrbijo ne le za nadaljni kulturni ter gospodarski razvoj kraja, temveč tudi za zaposlitev v Mariboru, kot npr. Univerza v Mariboru, Pošta Slovenije, SNG Maribor, Javna agencija Republike Slovenije za energijo ter Agencija za železniški promet.