Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Mesto, ki leži nad sotočjem rek Save in Kokre, stoji zgodovinsko mesto Kranj, o katerem pretekli zgodovini govorijo tudi arheološke najdbe, staro mestno jedro, obzidje ter obrambni stolpi.

Kranj, katerega ime je proslavil tudi naš največji pesnik France Prešeren, se lahko pohvali z bogato turistično ponudbo. V mestu si tako lahko ogledamo npr. Prešernov grob v Prešernovem gaju, Prešernov spominski muzej, Mestno hišo s stalno arheološko razstavo Železna nit, Pavšlarjevo hišo, Grad Khislstein in mnoge druge. Za zaposlitev v Kranju pa skrbijo tudi razni festivali in prireditve, ki se odvijajo skozi celo leto: Prešernovi dnevi, Teden slovenske drame, Festival kreativnih kitaristov, Kislfest, Teden mladih, Kranfest – Kranjska noč, če naštejemo le najbolj poznane med njimi, katere skrbijo tudi za nove zaposlitvene priložnosti oziroma za prosta delovna mesta v Kranju.

Ko pa pomislimo na "zaposlitev Kranj", se v zavest verjetno najprej prikliče ime Sava Kranj oziroma podjetje Sava in gumarska industrija, ki še v današnjem času skrbi tudi za delo v Kranju in v regiji Gorenjska, v kateri se v zadnjih letih močno razvija tudi turizem in tako pripomore k zaposlitvi v Kranju.