Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Koroško regijo, ki leži na severu države sestavlja dvanajst občin: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec ter Vuzenica. Geografsko gledano tako zavzema območje treh dolin, Mežiške, Dravske in Mislinjske doline ter treh pogorij – Pohorja, Karavank in Savinjskih Alp.

Veliko zaposlitvenih priložnostih tako tudi ta regija ponuja na področju turizma, saj se lahko ponaša z neokrnjeno gorsko naravo in gozdovi, kateri nudijo možnosti potepanja po vrhovih Pece in Raduhe, po planotah Uršlje, Olševe, Smrekovškega pogorja, Zahodnega Pohorja ter Kozjaka, kar je še posebej privlačno za gorske kolesarje. Pozimi pa predvsem na Pohorju turizem ponuja udejstvovanje v smučarskih in podobnih aktivnostih.

V prejšnjih stoletjih je na tem območju pomembno gospodarsko panogo predstavljalo rudarstvo, zdaj pa nekdanji rudnik v Mežici predstavlja še eno v vrsti turističnih zanimivosti, saj je urejen v turistični rudnik in muzej z unikatno ponudbo kolesarjenja po opuščenih rovih v podzemlju Pece.

Z razvojem turizma pa hodi z roko v roki tudi kmetijstvo oziroma pridelovanje že skorajda butičnih domačih pridelkov. V številnih majhnih vaseh širom regije, tako najdemo tudi turistične kmetije, na katerih lahko pokusimo tradicionalne domače jedi in tako le-te ponujajo obilo priložnosti tudi pri obujanju nekdaj vsakodnevnih kmečkih opravil in s tem posledično skrbijo tudi za razvoj turizma.

Koroška regija je tudi ena izmed najstarejših slovenskih industrijskih regij, v kateri prevladujejo predelovalne dejavnosti, kot so proizvodnja kovin in kovinskih izdelkov ter proizvodnja iz gume in plastike in iz tega razloga v zadnjih letih med najbolj iskane poklice spadajo orodjarji, strugarji, sestavljalci strojev, ipd. Zaradi razvoja turizma pa se med prostimi delovnimi mesti na Koroškem pojavlja tudi povpraševanje po natakarjih ter prodajalcih.