Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Primorska se ponaša z enim izmed najstarejših mest na Slovenskem, ki se je razvilo na skalnatem otoku Capris, kakor so ga takrat imenovali Rimljani. Koper pa spada predvsem zaradi ostankov beneškega obdobja v svoji mestni arhitekturi tudi med najlepša mesta v državi. Zatorej ne preseneča, da se številna prosta delovna mesta v Kopru ponujajo na področju turizma in gostinstva, saj v današnjem času skrbijo predvsem za razvoj kopališkega, navtičnega, športnega ter nakupovalnega turizma. Obala, Pretorska palača, Da Pontejev vodnjak oziroma Prešernov trg, mestna vrata Muda z obzidjem, Fontico, Loža, Stolnica Marijinega vnebovzetja, Titov trg je le nekaj izmed znamenitosti, ki iz leta v leto v Koper privabljajo številne domače in tuje turiste ter na ta način skrbijo za delo v Kopru. Pomembno vlogo pri gostinski ponudbi pa imajo tudi Vina Koper, ki z različnimi vrstami vin, med katerimi je dobro poznan tudi refošk, ponašajo ime mesta po celem svetu in tako skrbijo za njegovo prepoznavnost.

Ko pomislimo na "zaposlitev Koper", pa ne moremo mimo omembe pristanišča Luka Koper, katero skrbi za pomorsko povezanost srednje Evrope s preostalim svetom in tudi tako poskrbi za zaposlitev v Kopru.

Mesto na Obali pa je pomembno tudi zaradi svoje kulturne tradicije in s tem povezanega sedeža ene izmed slovenskih univerz, Univerza na Primorskem je namreč za jedro svojega obstoja izbrala prav omenjeni kraj, ki je skozi zgodovino zamenjal številne vladavine in države, katere so mu pustile svojevrsten pečat, vse dokler ni leta 1954 s podpisom londonskega memoranduma dokončno pripadel takratni Jugoslaviji oziroma slovenskemu ozemlju.