Izpisan ni noben oglas. Poskusite uporabiti iskanje.

Goriška regija leži na zahodu države in jo sestavlja trinajst občin: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren – Kostanjevica, Nova Gorica, Renče – Vogrsko, Šempeter – Vrtojba, Tolmin, Vipava.

Zaradi naravnih danosti se velik potencial regije ter posledično prosta delovna mesta na Goriškem skrivajo v turizmu. Območje, ki obsega tako alpske vrhove ter doline, vključene v Triglavski narodni park, številna vinorodna območja Gorških Brd ter Vipavske doline, številne aktivnosti v dolini Trente ter ob in v reki Soči, predstavlja atraktivno turistično točko za mnoge dopustnike. Možnosti za zaposlitev se v turizmu tako ponujajo tudi na turističnih kmetijah, kjer lahko obiskovalci pokušajo odlično domače vino ter druge dobrote ter v organizaciji zanimivih turističnih dogodokov, od katerih je v povezavi s turstičnimi kmetijami najbolj poznana predvsem t. i. osmica, vrsta gostilne oziroma dogodek, ki se je ohranil od časa Avstro-Ogrske, ko so ime osmica dobili vinotoči, v katerih so lahko kmetje brez davka prodajali svoje vino osem dni v letu, danes pa predstavlja enega izmed najbolj znanih turstičnih zanimivosti v povezavi z vinogradništvom na tem območju.

Poleg možnosti zaposlovanja v turizmu, je bilo v zadnjih letih na Goriškem največ povpraševanja po naslednjih delovnih mestih: prodajalec zidar, voznik tovornjaka, komercialni zastopnik za prodajo, ipd.